dilluns, 2 de març del 2015

Nota informativa sobre el procés negociador entre ACERT-Compromís, Podemos i EU.


Per la unitat de l’esquerra a Tavernes Blanques

Nota informativa sobre el procés negociador entre ACERT-Compromís, Podemos i EU.

1.       Després d’alguns contactes informals, s’inicia un procés de negociació entre estes tres organitzacions. El 5-2-2015 té lloc una primera reunió on es discuteix què forma podria tindre la possible entesa  electoral: Agrupació d’electors o bé coalició de partits que permetria la participació en l’elecció de diputats provincials.
EUPV manifesta que prefereix una coalició on consten les sigles i logos dels partits integrats. ACERT-Compromís deixa obertes les dos possibilitats, primant la situació al poble i procurant que no es perden els vots par a la Diputació provincial.
Podemos manifesta la seua preferència per l’agrupació d’electors amb renúncia a les sigles dels partits. 
S’acorda consultar als afiliats i seguidors dels tres partits i tornar a reunir-se el dijous, 12-2-15.
 
2.       A la reunió abans indicada acudeix un representant d’EUPV que informa que el seu partit ha decidit presentar-se amb la pròpia sigla i que no formarà part de l’acord que s’està negociant. Després d’un intercanvi d’impressions aquest representant d’EUPV abandona la reunió. ACERT-Compromís i Podemos continuen negociant.
Per part d’ACERT-Compromís s’informa de l’acord aconseguit a Barcelona. Allí Guanyem, ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent i EQUO han pactat fer una coalició, posar a Ada Colau com a cap de llista i atorgar-li els vots per a la Diputació Provincial a ICV-EUiA. I se pregunta: Perquè no fer una cosa semblant a Tavernes Blanques?
Es discuteix la proposta i ja només queda la qüestió del/la cap de candidatura. ACERT havia decidit per unanimitat en la seua reunió del 20-1-15 proposar a la regidora Neus Sánchez com a la 1ª de la llista en base al treball fet per ella a l’ajuntament i al carrer durant la legislatura que  està acabant.  Podemos posa objeccions.  Neus Sánchez comunica la seua disponibilitat a sotmetre’s a una elecció oberta i s’aconsegueix el següent principi d’acord:

§  Es faria una coalició entre ACERT-Compromís i Podemos, el nom de la qual podria ser UNITS per Tavernes Blanques o qualsevol altre que s’acorde per consens.

§  El/la cap de candidatura s’elegirà en urna diferenciada. La resta es completaria amb una llista oberta a afiliats i simpatitzants. Per a votar només caldria inscriure’s en un cens conjunt.

§  Els regidors electes recolzarien Compromís per a la Diputació Provincial.
El Secretari General de Podemos a Tavernes Blanques s’ofereix a fer un resum del principi d’acord i remetre’l a la resta de participants en la negociació per a possibles matisacions.

3.       Passen els dies, el resum no arriba, ACERT aprova l’acord en la seua reunió del 17-2-15, els seus representants demanen per telèfon i e-mail que se’ls remeta el resum acordat i, per fi, el secretari general de Podemos pacta amb el secretari d’organització d’ACERT-Compromís fer una reunió el divendres, 26-2-15, per a ultimar el procés negociador.
A l’hora indicada, 18:30, els representants d’ACERT-Compromís es personen al lloc indicat.  Esperen durant més d’un hora. Els representants de Podemos ni es presenten, ni s’excusen ni atenen el telèfon.
Preguem a la població de Tavernes Blanques que s’informe i que traga conclusions. ACERT-Compromís continua actiu i fa i farà front a les seues responsabilitats amb la ciutadania del nostre poble.

 L’equip negociador d’ACERT-Compromís

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada