dimarts, 25 d’octubre de 2016

La pregunta de l’Iceta


A la reunió del Comité Federal del PSOE del dia 23/10/2016 el primer secretari del partit socialista de Catalunya, Miquel Iceta formulà la següent pregunta (ací expressada en termes aproximats): “Ara se’ns demana que, per responsabilitat d’Estat, desbloquegem la formació del govern i que s’abstinguem en la investidura de Rajoy. I després, què? Quantes vegades més se’ns exigirà que siguem responsables i no fem caure el govern del PP amb una oposició ferma a totes les seues mesures antisocials?”.
L’esmentat Comitè Federal canvià del NO, NO, NO a l’abstenció: I ara què? Què faran estes persones “tan responsables” quan Rajoy, tot seguit després de la seua investidura i de la formació del seu govern, els planteje l'aprovació inajornable del pressupost general de l’Estat, amb les retallades exigides per la Comissió Europea per assolir l’objectiu del dèficit establert?
I què faran per a frenar la galopant corrupció que envaeix àmplies esferes del poder de la dreta, i no únicament de la dreta?  Crearan una comissió parlamentaria per a llençar-se el plats al cap i continuar amb l’espectacle del “I tú més”?
Com lluitaran per frenar la minva en la recaptació de la Seguretat Social i garantir la percepció de les pensions de jubilació i les prestacions als aturats? Es farà una reforma fiscal per obtenir els fons necessaris per atendre estes necessitats?
Quan arribarà l’hora de l’autosuficiència financera per a ajuntaments i comunitats autònomes? Quan recuperaran els serveis de sanitat, educació, transport, atenció a la dependència, etc., els nivells de solvència i dignitat que tenien abans de l’arribada d’Atila-Rajoy al Palau de la Moncloa?
Estos abstencionistes per responsabilitat i patriotisme (diuen ells) ens venen que, a partir d’ara, faran una oposició ferma i eficaç. Tant ferma i eficaç com la que feren en el quatrieni 2011-2015 i que el poble els va premiar amb 90 diputats en el Congrés. Estes persones es comportaven “irresponsablement” quan en les eleccions del 26-J proclamaren el no, és no a Rajoy i al PP i ara, quan ignoren el seu compromís amb l’electorat, han recuperat el sentit de la responsabilitat?
En resum, afavorir la continuïtat del govern del PP, segons estos socialabstencionistes, és una mostra de responsabilitat. Considerar la possibilitat d’un pacte progressista per a un govern de canvi efectiu era impensable i inviable.
I ara ens podem preguntar: Amb estos plantejaments, és el PSOE un partit d’esquerres?
 

Robert Sánchez Miralles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada