dimarts, 1 de març del 2011

Desembre 2009 al Diari Carraixet

Per al Carraixet:”CARTA ALS REIS MAGS I AL PARE NOEL”
 
Benvolguts Reis Mags,
                En aquestes dates tan assenyalades plens de bons desitjos, aquest any, com estem en crisi i anem curts de diners, he decidit escriure-vos una carta demanant-vos regals de baix cost. Això sí! Pensem que profitosos per al nostre poble.
                De fet, mireu si sóc poc exigent, que les coses que vaig a demanar-vos les he plantejat en diferents plens del nostre Ajuntament i no han estat concedides. Així que ara, aprofitant aquestes dates, acudisc a vosaltres amb l’esperança que ens ajudeu a aconseguir-les o ens les concediu, perquè gràcies als durs i llargs viatges des de l’Orient que realitzeu tots els anys gaudiu de molta experiència.
                I per cert, abans que res, vull fer un incís: Pare Noel no t’enfades, eh?! Que no t’ho dirigisc a tu perquè és molta feina per a una sola persona i jo ho sé prou bé, però me semblaria molt bé que participares i ens féreu els regals conjunts. Com es sol dir: “La unió fa la força”, així que si volem aconseguir alguna cosa, totes les col·laboracions són necessàries.
                Doncs comence amb alguns desitjos que tenim la gent de l’Acord d’Esquerres i Ecologista: el que més ens agradaria de tot és aconseguir que la població participe activament i estiga ben informada sobre la política local. Per tant, estaria molt bé que, ja que no tenim una televisió local, els plens es gravaren al youtube i es penjaren a la pàgina web del poble, donant-li així major difusió a les decisions de la corporació local (tal com proposarem en una de les primeres mocions presentades en aquesta legislatura).
                També voldríem que se convocaren en més temps les comissions informatives, per a poder estudiar els expedients detalladament i fer una oposició de qualitat, alhora que aportar propostes des de la nostra vessant ideològica (cosa que ja hem plantejat en alguna ocasió). A l’hora estaria bé tenir més temps entre les comissions informatives i els plens corresponents, perquè d’aquesta manera els plens es podrien realitzar puntualment i la gent, quan fa fred no hauria d’esperar en condicions lamentables al carrer. Si no ens podeu concedir açò, almenys que s’habilite un espai per no estar al ras.
                A més a més, voldríem que es fomentara més la participació, publicitant i facilitant l’assistència als plens, perquè si la gent no ho sap, com va a vindre a vore que passa i es decideix a l’Ajuntament?
                Un altre regal que ens agradaria moltíssim és que es fera al poble una política basada en la transparència i per això voldríem que es publicaren les percepcions econòmiques efectives dels regidors i de les regidores per les seues funcions com a representants electes de la corporació local i integrants d’altres organismes, tal com sol·licitarem al ple del dia 5 de novembre de 2009.
Demane tot açò perquè la gent integrant de la meua proposta política de l’esquerra transformadora, pensem que totes aquestes coses són imprescindibles per a fer una política transparent, participativa, social i fonamentada en la publicació de la informació. Així evitarem que els representants electes, per més que es troben en majoria, utilitzen la institució local com la seua pròpia casa i potencien el consens entre les diferents forces polítiques, enriquint la democràcia.
I, ja de pas, si li fiqueu un poc més de ganes, a més de tenir vosaltres treball, doneu-nos-en als altres, ja que ni l’administració central ni l’autonòmica ni la local semblen massa capaces de fer-ho!Bones festes i moltes gràcies per escoltar-me!

Neus Sànchez i Expósito 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada