dimarts, 1 de març del 2011

Setembre 2010 al Diari Carraixet

COMENCEM UNA NOVA ETAPA

De nou comencem el curs polític amb més energia i ganes que mai. Com a tots els llocs, a Tavernes Blanques sempre hi ha coses a millorar i, per a que això siga possible, nosaltres hem treballat, estem treballant i volem continuar treballant, tant a l’Ajuntament com al carrer.
Ara bé, per a que la nostra proposta política siga creïble, hem de facilitar certa informació important sobre la realitat interna del grup d’esquerres i independents –no pertanyents actualment a altres sigles polítiques- que constituïm el Grup Municipal No Adscrits.
¿Se’n recordeu d’una encartellada que afirmava que Neus Sànchez no representava a la coalició EU-Verds-IR: Acord d’Esquerres de data 9 de gener de 2009? ¿Recordeu aquell article del Carraixet, signat per una persona integrant d’Esquerra Unida, que desqualificava a aquesta regidora –en aquell moment, regidora d’EU? Ara és el moment d’aclarir a tota la població aquestes i altres qüestions que s’han quedat en l’aire sobre el grup municipal EU-Verds-IR: Acord i, en concret, sobre la regidora Neus Sànchez (actual regidora del grup No Adscrits). Perquè la ciutadania i els/les votants d’aquesta candidatura es mereixen un respecte, hem esperat per a poder donar tota la informació necessària que explique aquesta situació.
1.        Volem deixar clar que Neus Sànchez és la representant a l’Ajuntament, però, amb ella, col·labora tot un seguit de gent: integrants independents de la candidatura configurada en les eleccions per la qual adquirí la condició de regidora i simpatitzants. Per tant, no es representa a ella mateixa i segueix una línea política i programàtica a la que ha estat fidel des d’abans d’ocupar el càrrec.
2.        Neus Sànchez no ha abandonat aquesta organització, ha estat expulsada. Per a reflectir la irregularitat d’aquest procés acudim a l’informe jurídic de la secretària  del nostre ajuntament sobre aquest tema: el 7 de gener de 2009 s’entregà un escrit a l’Ajuntament  per a que a Neus Sànchez no se la considerara integrant de la candidatura, però és el 15 d’abril de 2010 quan es rep escrit d’aquest col·lectiu en el que certifica que s’ha procedit a donar-la de baixa –prèvia petició per escrit de l’Ajuntament-. Per tant, ha estat una expulsió que es va fer pública abans de ser efectiva i, inclús, que se li informara per part d’aquesta organització a la pròpia regidora.
3.        Mai ha estat recolzada en el seu treball institucional per EU. Ha estat ella amb altra gent independent els que han dut endavant el treball d’oposició d’aquest grup municipal d’aquests darrers anys a la nostra Corporació Local(des del inici d’aquesta legislatura i, especialment, des de que la nomenaren).
Tanmateix, per tal de realitzar la tasca política a la que es va comprometre quan acceptà el nomenament de regidora i evitar quedar-se en disputes internes, mai ha entrat a desqualificar eixa organització.  Senzillament ha fet el que solem dir: “A palabras necias oídos sordos”.
Per tant, les aportacions de Neus Sànchez a l’Ajuntament –moció sobre la vivenda, moció sobre la transparència dels càrrecs públics del nostre poble, moció sobre els i les treballadores de Lladró, notícies als mitjans de comunicació, entre d’altres, la defensa dels drets dels matrimonis gays,...- mai han estat aportacions d’Esquerra Unida, perquè no ha existit ni recolzament ni reconeixement del treball de la regidora (tal com l’encartellada i d’altres fets han mostrat).
4.        Per a evitar un aprofitament immerescut per part de l’organització esmentada, hem  de fer constar que, dels 16 articles publicats al Carraixet, 13 (incloent este) són obra de Neus Sànchez i del col·lectiu d’independents d’esquerra. Tots ells tracten de la problemàtica específica del poble,a  més de qüestions més generals. Són escrits majoritàriament en valencià, per convicció i per compensar el desinterès del PP i del PSOE en relació a esta llengua.
EU n’ha publicat tres: un farcit de desqualificacions i dos més sobre temàtica general, sense fer mai menció als problemes de Tavernes Blanques.  
5.        L’Acord d’Esquerres i Ecologista, sota la direcció de Neus Sànchez, ha organitzat una sèrie d’actes sobre: la crisi econòmica, la llibertat d’expressió, l’ensenyament i la vaga general.
Esta dinàmica ja l’havíem posat en marxa molt abans de la campanya electoral. La gent que ha assistit sap quins han estat les i els responsables d’estes activitats.
La regidora i el grup d’independents d’esquerra no han deixat fora a ningú. Per contra, en juny de 2007, quan per motius justificats l’anterior regidor (Manel Luz Domingo) anuncià la seua renuncia a la regidoria, algú pretensiosament afirmà: “Si Neus entra en el ayuntamiento, os vais a quedar solos.” Bé, Neus entrà i continua actualment en l’Ajuntament i es troba cada dia més ben acompanyada. Treballant, dia a dia, per millorar el poble i sense fer cas de les batalletes sectàries.

Així entenem nosaltres la política i ser un càrrec públic i així seguirem (que servisca aquest article com a excepció). Hem organitzat l’acte del 23 de setembre sobre la crisi econòmica i la vaga general del 29S. I en vindran més. Amb eleccions a la vista, o sense.   

NOTA: Hem d’informar que a l’anterior edició del Carraixet es publicà un article d’EU al lloc assignat als grups municipals, enlloc de l’article del grup municipal (“Cosas para el pueblo... pero sin el pueblo), perquè encara no s’havia fet el ple en el que es passava a No Adscrits.

Neus Sànchez i Expósito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada