dimarts, 1 de març del 2011

Setembre 2009 al Diari Carraixet


GOVERN I OPOSICIÓ: BIPARTIDISME I PIM-PAM-PUM

Des de fa temps hem escoltat allò de que ningú no té tota la raó i que entre tots ho podem fer tots. Però tant el PP com el PSOE ja fa anys que practiquen una espècie de política-espectacle de llançar-se sistemàticament els trastos al cap tractant els ciutadans com a menors d’edat i políticament immadurs. Per a ells la societat és com una moneda: només té dos cares.
            Els que haguen seguit la trajectòria de l’Acord d’Esquerres i Ecologista de Tavernes Blanques hauran observat que la nostra línia de treball és ben diferent: transparència informativa i foment de la participació per a que cada ciutadà/ana traguen les seues conclusions i prenguen les seues decisions en conseqüència. Quan ja fa dos anys vam proposar que es fera tot el possible per a fomentar l’assistència del públic als plens algú, des de preteses posicions d’esquerra i amb una llarga trajectòria de presència en el nostre ajuntament, ens contesta: “Eso no se ha hecho nunca”. I sembla que tenia raó, perquè fins la nostra arribada a la nostra institució municipal ningú no es molestava en demanar a la gent que vinguera als plenaris.
            I fetes estes consideracions, parlem ara d’alguns fets:
-          A l’escola Sant Rafael és necessari fer una reforma i ampliació del centre. Per a fer-ho possible l’Ajuntament a adequat uns terrenys pròxims per a instal·lar aules prefabricades. Però per part de la Conselleria d’Educació ni pares ni professors tenen cap noticia. A què esperen?
-          Al C. P. Rei en Jaume, després de moltes precisions, sembla que, per fi, es van a reformar els vestidors que en tan mal estat es troben al pati. El regidor d’Educació es va comprometre el curs passat a fer la reforma abans que acabaren les classes. Hem començat el nou curs, i s’han fet alguns preparatius, però l’obra està pendent.
-          Al C.P.Nou d’Octubre acabarem el curs amb reformes als banys (per fi!) i amb una barana d’obra caent-se. Actualment, ja està això arreglat.
-          La regidora de l’Acord d’Esquerres i Ecologista, Neus Sànchez, va demanar en el ple del dia 3 de setembre que es corregiren les proves d’impremta del Carraixet i no es publicaren articles en valencià plens d’errades ortogràfiques. El senyor alcalde contestà que els articles es publicaven tal qual, sense modificar res. Doncs no. Els nostres articles sofreixen alteracions (creiem que involuntàries) en el procés de composició del butlletí i demanem que es respecten els originals. De tota manera creiem que en les publicacions oficials s’ha d’utilitzar un model de llengua (valencià o castellà) mínimament correcte. Suposem que no es permetria que es publicaren coses com “biba la bida”.
-          Després del Plan E, el senyor Rodríguez Zapatero acaba d’anunciar en el debat sobre la crisi econòmica un nou pla de 5.000 milions d’euros per ajudar els ajuntaments. Esperem que ara les obres es planifiquen millor, siguen de major interès, creen ocupació de qualitat i es permeta la participació de tots els ciutadans i de tots els seus representants municipals sense sectarismes ni afany de protagonisme.
-          Davant de l’esclat de pànic generalitzat sobre la grip A, l’Ajuntament s’ha compromès a ajudar a repartir els fullets informatius de la Conselleria de Sanitat. Tanmateix, considerem que tal vegada, cal també que es faciliten als centres ajudes per a millorar la higiene de l’alumnat, sense que això supose ajudar a crear alarma social. 
Neus Sànchez i Expósito

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada